Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες προσώπου, η θεραπεία HIFU παρακάμπτει την επιφάνεια του δέρματος, και παρέχει στοχευμένη υψηλή ενέργεια ειδικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και τους δομικούς της ιστούς , στο δέρμα , καθώς και στη μεμβράνη ή αλλιώς περιτονία των μυών, όπου λόγω του επιλεκτικού τραύματος δημιουργείται μια φλεγμονή που οδηγεί σε παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και εντυπωσιακή σύσφιξη.

Τι αποτελέσματα έχει η θεραπεία HIFU;

• Λείανση – Μείωση επιφανειακών και βαθιών ρυτίδων
• Σύσφιξη του δέρματος
• Βελτίωση όψης ματιών (σακούλες, μαύροι κύκλοι)

• Πιο νεανικό δέρμα (μέτωπο, μάτια, στόμα, λαιμός)
• Ανύψωση του πεσμένου βλεφάρου
• Μείωση ρινοπαρειακών αυλακών
• Βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας

• Αναδόμηση – Αναζωογόνηση του δέρματος
• Επιβραδύνει τη γήρανση
• Ανασηκώνει & σφίγγει τα μάγουλα

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία HIFU Ultra 4D;

Η λέξη HiFu είναι συντομία του όρου High Intensity Focused Ultrasound, ή στα Ελληνικά: Υψηλής έντασης εστιασμένος υπέρηχος.
Κατά την διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιείται ενέργεια υπερήχου στα βαθύτερα στρώματα που συγκρατούν το δέρμα, σε δομικούς ιστούς και μύες.
 Οι υπέρηχοι μετατρέπονται σε θερμικές ώσεις που παραδίδονται εστιασμένες απευθείας στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, χωρίς να δημιουργούν ενόχληση στην επιφάνειά του (όπως παράγονται από τις τεχνολογίες IPL, Laser ή Ραδιοσυχνοτήτων).

Όταν εμφανίζονται καυτά σημεία στο δέρμα, το φυσικό κολλαγόνο διεγείρεται να παράγει μεγάλες ποσότητες και η φυσική παραγωγή ινών ελαστίνης ξαναρχίζει. Η αναζωογόνηση ξεκινά αμέσως μετά τη θεραπεία και συνεχίζεται τις εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Η διάρκεια της θεραπείας θα εξαρτηθεί από την περιοχή που θεραπεύεται και το μεμονωμένο σχέδιο θεραπείας. Η πλήρης περιποίηση προσώπου και λαιμού  διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Μία περιοχή περίπου 30 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η ένταση του υπερήχου προσαρμόζεται ανάλογα με τον βαθμό ευαισθησίας του κάθε ατόμου. Εάν η θεραπεία είναι στο μέτωπο ή στη γραμμή της γνάθου, μπορεί να έχετε έναν ελαφρύ πόνο μικρής διάρκειας. Μερικοί ασθενείς έχουν αναφέρει ένα ήπιο τσούξιμο ή ζεστασιά κάτω από το δέρμα.

Είναι καλό που συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι ο υπέρηχος φτάνει εκεί που πρέπει . Η ενόχληση είναι ελάχιστη και απόλυτα υποφερτή από όλους.

Η διαδικασία αναζωογόνησης ξεκινά αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία. Μερικές φορές το αποτέλεσμα ανύψωσης εμφανίζεται αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία.

Το σώμα αρχίζει να επισκευάζει τους εσωτερικούς ιστούς, που επηρεάζονται από τη θερμότητα των υπερήχων, μέσω της επιταχυνόμενης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα τελικά αποτελέσματα μιας μόνο θεραπείας μπορούν να φανούν 2-3 μήνες μετά τη συνεδρία, τον χρόνο που απαιτείται για την αναγέννηση του κολλαγόνου.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μεγάλης διάρκειας (1,5 με 2 χρόνια).

  • 1 θεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς, ειδικά για νεανικό δέρμα
  • 4 θεραπείες για ώριμο δέρμα, 1 κάθε 3 μήνες, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος, βιολογική ανταπόκριση στον υπέρηχο
  • 1-2 θεραπείες το χρόνο για συντήρηση
  • Γυναίκες ή άνδρες με χαλαρό δέρμα ή που σκέφτονται να κάνουν λίφτινγκ αλλά δεν είναι έτοιμοι για χειρουργική επέμβαση.
  • Το HIFU συνιστάται έως την ηλικία των 65 ετών για τόνωση του δέρματος – και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.
  • Άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τα αποτελέσματα της χειρουργικής ανύψωσης που έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.
  • Άτομα που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα υγιές δέρμα με νεανική εμφάνιση μακροπρόθεσμα.

Με το HIFU δεν υπάρχει περίοδος αποθεραπείας! Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία.

Δεν συνιστάται για 2 ημέρες:

  • παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
  • θεραπείες λέιζερ, IPL ή ραδιοσυχνοτήτων, καρδιοσωματικές δραστηριότητες
  • μην πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό ή πολύ κρύο νερό και χωρίς ζεστό ντους/σάουνα

Αποφύγετε την εφαρμογή όλων των προϊόντων που περιέχουν ερεθιστικά του δέρματος στην περιοχή που θεραπεύτηκε. Αυτά τα ερεθιστικά περιλαμβάνουν γλυκολικά/σαλικυλικά οξέα, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και προϊόντα ρετινόλης όπως Retin A, Tazorac, Triluma, Differin και βιταμίνη C για μια εβδομάδα πριν και μετά τη θεραπεία.

Ιδανική ηλικία:

Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες μεταξύ 35 και 65 ετών που επιθυμούν να επιβραδύνουν τη γήρανση.

Πιθανές αντιδράσεις μετά τη θεραπεία:

Το δέρμα μπορεί να είναι ελαφρώς κοκκινισμένο και συμφορημένο αμέσως μετά τη θεραπεία. Θα εξασθενίσει τις επόμενες ώρες.

Μπορεί να εμφανιστεί διακριτικό οίδημα, μυρμήγκιασμα ή ευαισθησία στην αφή, με προσωρινό χαρακτήρα. Λιγότερο συχνές είναι οι μώλωπες ή το μούδιασμα σε μικρές περιοχές του δέρματος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HIFU και άλλων διαδικασιών;

Το HIFU διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο θεμέλιο του δέρματος χωρίς να επηρεάζει την επιφάνειά του. 
Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική τόνωση του ιστού μέσα σε λίγους μήνες.
Το LASER και το IPL βασίζονται στην φωτεινή ενέργεια. Δεν μπορούν να φτάσουν στα βαθιά στρώματα του δέρματος σε μια βέλτιστη θερμοκρασία. Αποτελεσματικό μόνο στην επιφάνεια και στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

Η ραδιοσυχνότητα είναι αποτελεσματική στην επιφάνεια του δέρματος, δεν καταφέρνει να περάσει την περιοχή του άνω χόριου.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις της διαδικασίας;

– Ενεργές τοπικές λοιμώξεις
– Δερματικές παθήσεις στην οξεία φάση
– Κακοήθεις διεργασίες του θεραπευόμενου δέρματος (επιθηλίωμα, μελάνωμα) στο παρελθόν και παρόν
– Διαταραχή της μυϊκής λειτουργίας του προσώπου
– Εγκυμοσύνη και θηλασμός
– Διαβήτης υψηλού βαθμού
– Καρδιακός βηματοδότης
– Θεραπείες με οξύ, btox μόνο μετά από 30 ημέρες από την παρέμβαση ή ρωτήστε τον αισθητικό γιατρό

Το HIFU δεν περιλαμβάνει την εισαγωγή κρεμών, πληρωτικών ή τοξινών στο δέρμα. Βασίζεται απλώς σε μια επιταχυνόμενη διαδικασία διέγερσης και οικοδόμησης κολλαγόνου.

Εάν έχετε μεταλλικά εμφυτεύματα/προσθέσεις στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, ειδοποιήστε την αισθητικό ώστε να προστατεύσει την περιοχή.